[...] tygodniu wpada mi jakaś pizza czy burger. Chciałam zacząć liczyć makro, ale nie mogę się przemóc do ważenia jedzenia na każdym kroku. Zwykle nie mam na to czasu. Macie może jakieś tipy na pilnowanie makro bez konieczności używania na każdym kroku wagi? Byłabym ogromnie wdzięczna! Obecnie wyliczyłam swoje zapotrzebowanie na 2197 kcal (korzystając [...]
[...] które spowodują wystąpienie ujemnego bilansu energetycznego, mogą sięgnąć po środki z grupy termogeników. Produkty tego rodzaju wywołują w organizmie takie procesy jakie zachodzą w czasie wysiłku. Najważniejszym kierunkiem ich działania jest zwiększanie produkcji ciepła. Wzmożona termogeneza jest charakterystyczna dla sytuacji [...]
Wywiad z 1997 roku: -Kto byl lepszy w jiu-jitsu Rolls czy Rickson? -Oczywiscie Rolls, mial lepsza technike, byl fenomenem. -A w Vale Tudo, kto jest najlepszym fajterem, jakiego widziales? -Na teraz Vitor Belfort, jest wielu dobrych fajterow, ale on jest najlepszy.. -Liborio ma slawe najlepszego fajtera w Twoim teamie. Kazdy mowi, ze on [...]
Cześć, Ankietę wklejam na końcu. Pomóżcie proszę i powiedzcie, co mogę zmienić, poprawić. Zależy mi przede wszystkim na spadku kilku cm z obwodów, zbudowaniu bardziej sportowej sylwetki. Zaczynałam od ZERA sportu i praktycznie ZERA mięśni. Opiszę sytuację od początku: 1. Trzy lata temu w wyniku bardzo dużego stresu (u mnie duży stres = całkowity [...]
Cześć, najpierw grzecznie ANKIETA ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: nolose WIEK: 19,5 ;-) NIEPRZERWANY STAŻ TRENINGOWY: 2,5 roku: luty 2013 - październik 2015; od października 2 miesiące kiepskich ćwiczeń. Bardziej szczegółowo: Na siłownię zaczęłam chodzić w lutym 2013 - najpierw „zapoznawczo”, maszyny i cardio, [...]
[...] fruktozy), które oddziałują na zęby tylko w nieznacznie mniejszym stopniu niż zwykły cukier (sacharoza). W miodzie nie ma nic wyjątkowego, zdrowego. Ilosc mikroelemntow jakie ma miod, sa zbyt male aby stanowic jaki kolwiek wklad do naszej codziennej diety. 7 Czy zdrowa dieta może zawierać słodkie jedzenie i napoje? Zdrowa dieta jest drogą [...]
[...] reklamach białek. Tym samym działa on na rzecz konsumentów, którzy powinni podejmować świadome decyzje raczej niż kierować się pogłoskami. Oto kilka najciekawszych kwestii, jakie udało się nam poruszyć: Pyt.: Niektóre publikacje o odżywianiu określają wartość biologiczną (BV) serwatki na 104, jednak wiele reklam suplementów z białka [...]
[...] poprawić różne elementy. Przy czym, nie jest to po prostu powolny ruch, ale istotna jest świadomość i czucie działania siły/energii, jakby rzeczywiście np. przemieszczając jakieś przedmioty. Rozwija się to czucie w relacji między różnymi częściami ciała oraz ciałem, a środowiskiem zewnętrznym, dążąc, żeby ta idea i odczucie były jak [...]
Witam wszystkich. Mam 27 lat. Na siłownię zacząłem uczęszczać jakieś 3 lata temu z czego od około 8 miesięcy regularnie. Wcześniej różnie z tym bywało. Przed siłownią nie uprawiałem żadnego sportu. Na początku chodziłem żeby schudnąć(ze 102 kg zjechałem do 82kg) . Potem zachciało mi się robić siłę i masę. I dalej mi się chcę. Niestety mam [...]
[...] w granicach makro. Rutinoscorbin/Cerutin/Rutinacea 3x2 od końca marca (na problemy z odpornością i siniakami), właśnie odstawiłam. Planuję też zakup - pomyślałam o wdrożeniu jakiejś "większej" suplementacji i tu się zastanawiam, jestem za: B complex, cynkiem, a waham się jeszcze nad: magnezem, chromem oraz ALA (ale przeczytałam, że obniża poziom [...]
Jakie białko wybrać? Kiedy je stosować? Wiele osób uprawiających sport zadaje sobie właśnie to pytanie. WSTĘP Dawniej dostarczenie organizmowi dodatkowej porcji białka wymagało nie lada wyczynów - od jedzenia ogromnych ilości mięsa, ryb i soi aż do picia mleka i surowych jaj. Na szczęście te czasy już minęły. Przez ostatnie dwadzieścia lat [...]
[...] Narzekania producentów na hipermarkety wzięła już pod lupę Komisja Europejska. W krajach unijnych trafiają do producentów ankiety z 60 pytaniami, na temat opłat i marż, na jakie są narażeni. W Polsce żniwo ankieterów będzie olbrzymie. Część właścicieli mniejszych firm ugięła się pod dyktatem sieci. Efekt? Jeszcze w 2007 r. branża mięsna miała [...]
[...] ludzkiej mentalności, chcieć cos ponad wszystko, a gdy się to dostanie - nie wiadomo, jak wykorzystać. Dobrym wyjściem, byłoby dokładnie określenie się, na czym nam zależy, jakie mamy priorytety, czy mamy jakieś dziury - które należałoby połatać. Nie warto odchudzać portfela z byle głupoty - gdyż, niejednokrotnie za duzo mniejsza sumę możemy [...]
[...] trans w żywności Izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych nie mogą być syntetyzowane przez organizm człowieka, wszystkie kwasy tłuszczowe w konfiguracji trans jakie znajdują się w naszym organizmie dostarczamy wraz z pokarmem . Ich głównym źródłem w diecie człowieka są utwardzone oleje roślinne, mleko i jego przetwory oraz mięso [...]
[...] kamuflowane kamizelki podubraniowe, środki łączności z zestawami kamuflowanymi itp. Zastanówmy się więc, co może jednych przyprawić o ból głowy ze względu na wydatki jakie należałoby ponieść zaopatrując godziwie „arsenał bodyguarda", a drugich o ból nóg, kości obręczy biodrowej i wspomnianych na początku barków ze względu na „taskanie na [...]
[...] kary są śmieszne - od 500 do 1000 zł. Klątwa BSE - Wszystkie środki dodawane do żywności, a posiadające odpowiednie certyfikaty, mogą być używane. Ale nikt nie badał, jakie skutki dla organizmu człowieka mogą mieć przeróżne mikstury i połączenia kilkunastu składników naraz. Z pewnością nie jest to nic zdrowego - mówi Rakiel-Czarnecka. [...]
[...] lubią się gromadzić toksyny), ostatecznie sklarowane masło. Masło podgrzewa się i zdejmuje spienione białko, po czym studzi. Nic więcej. Czyli wróciliśmy do tłuszczów, jakie używały nasze prababcie. Jakie to proste. Przy okazji w trosce o naszą wątrobę, która pełni w organizmie około 500 funkcji, najlepiej w ogóle ograniczyć smażenie do [...]
[...] zostanie wyjaśniony w treści tego materiału. Główne założenia i historia Odpowiedź na zagadnienie zawarte w tytule tego materiału wymaga sięgnięcia po główne założenia, jakie zostały przyjęte na samym początku kształtowania tego kierunku. Wśród nich znalazł się zapis "Powrót do tradycyjnej formy "doskonalenia się" w oparciu o ideę "Karate-dō [...]
[...] i mitów, dowodami na to są płaskorzeźby pozostawione przez wczesnych Khmerów w starożytnych świątyniach min. Bayon. Wiele świadectw różnego rodzaju zaginęło, aczkolwiek są jakieś pisma dotyczące Khmerskich systemów. Wiele pism o P.A. zostało przejęte przez tajskich najeźdzców, albo po prostu zagrabione. Gdy nastała era kolonialna, Francuzi [...]
[...] z największą twardością. Na rączkę nasuwano mosiężna mufkę (habaki), która zapobiegała wysunięciu się miecza z pochwy i chroniła klingę przed zanieczyszczeniami jakie podczas używania broni mogły się osadzić na wewnętrznych ścianach pochwy. Garda miecza (tsuba) najczęściej miała kształt okręgu-mocowano ją dwoma krążka mi z pozłacanej [...]